Gerookte Kippendijen
Ingrediënten
- 1½kg Kippendijen (of filets)
Pekel
- 200g Zout
- 1 eetlepel Peper (gekneusd)
- 1 eetlepel Tijm (gedroogd)
- ½ theelepel Rozemarijn (gedroogd)
- 4 stukken Laurierblaadje
- 200g Bruine basterd suiker
- 2l Water
Pekel
(Optioneel)
Notitie
Vrij zout, de honing is niet waargenomen, vermoedelijk door het overheersen van het zout.
Tips om te proberen:
- Afspoelen na het pekelbad en goed droog deppen en laten drogen aan de lucht.
- Pekelduur halveren
10-6-2017
120 gram Zout gebruikt
Instructies
Pekelbad
|
Stap 1
|
Doe het water, zout, peper, tijm, rozemarijn en de laurier (optioneel de honing/suiker) in een pan en breng kort aan de kook om o.a. het zout te laten oplossen. Laat dit pekel mengsel afkoelen.
Door de hoeveelheid water te halveren en te vervangen door ijsblokjes (1 liter water = 1 kg ijsblokjes) en deze na het koken toe te voegen kan de tijd verkort worden. |