Pulled Pork

Pulled Pork

Ingrediënten

  • 2,5-3kg Procureur

Injectie

  • 100ml Appelsap
  • 60ml Appelazijn
  • 40ml Honing
  • 30ml Worcester saus
  • 1 eetlepel Zeezout
  • 1 eetlepel Uienpoeder

Lak saus

  • 120ml BBQ Saus (Sweet & Smokey BBQ Saus)
  • 2 eetlepels Appelazijn
  • 2 eetlepels Honing

Eind saus

  • 120ml Vleesvocht (uit het aluminium folie)
  • 120ml Appelsap
  • 3 eetlepels Bruine basterd suiker
  • 2 eetlepels Worcester saus

Notitie

Lekker op een kaiser broodje met coleslaw.

Instructies

Injectie
Stap 1
Mix alle ingrediënten tot alle zout is opgelost.
Lak saus
Stap 2
Meng de ingrediënten in een klein pannetje en breng zachtjes aan de kook.
Het Vlees
Stap 3
Snijd de grote stukken vet van het vlees af, deze beperken de opname van de rub.
Injecteer het vlees om de 5 cm met ongeveer 28 ml injectie vloeistof.
Bestrooi het vlees rijkelijk met een rub (bijvoorbeeld Southern Succor BBQ Rub) en pak het in plastic folie in.
Laat een nachtje rusten in de koelkast.

Southern Succor Pork Rub

Ingrediënten

  • 4 eetlepels Rietsuiker (ruwe)
  • 2 eetlepels Zeezout
  • 2 theelepels Mosterpoeder
  • 1 theelepel Cayennepeper
  • 4 eetlepels Zwarte peper (gemalen)
  • 4 eetlepels Paprika poeder

Notitie

Past goed bij varkensvlees, van pulled pork tot varkenshaas.

Instructies

Stap 1
Alle ingrediënten goed mengen.

0 comments on “Pulled PorkAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *