Demo Recept

Gebruik dat zoals bij gewone berichten. Je recept zal automatisch ingevoegd worden aan het einde van dit bericht, of waar je de shortcode plaatst:

Recept Afdrukken
Demo Recept
Dit moet zowat het beste demo recept zijn dat ik ooit heb gezien. Ik zou dit wil elke dag kunnen eten.
Tag Main Dish
Keuken Italian
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Fresh Pesto
Tag Main Dish
Keuken Italian
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Fresh Pesto
Instructies
Fresh Pesto (you can make this in advance)
  1. We'll be using a food processor to make the pesto. Put the garlic, pine kernels and some salt in there and process briefly.
  2. Add the basil leaves (but keep some for the presentation) and blend to a green paste.
  3. While processing, gradually add the olive oil and finally add the Parmesan cheese.
Finishing the dish
  1. Bring a pot of salted water to the boil and cook your tagliatelle al dente.
  2. Use the cooking time of the pasta to sauté your bacon strips.
  3. After about 8 to 10 minutes, the pasta should be done. Drain it and put it back in the pot to mix it with the pesto.
  4. Present the dish with some fresh basil leaves on top.
Notities

Gebruik dit veld voor wat je maar wil.

Deel dit Recept

Deze tekst verschijnt onder je recept.

Hallo wereld.

Recept Afdrukken
Demo Recept
Dit moet zowat het beste demo recept zijn dat ik ooit heb gezien. Ik zou dit wil elke dag kunnen eten.
Tag Main Dish
Keuken Italian
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Fresh Pesto
Tag Main Dish
Keuken Italian
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Fresh Pesto
Instructies
Fresh Pesto (you can make this in advance)
  1. We'll be using a food processor to make the pesto. Put the garlic, pine kernels and some salt in there and process briefly.
  2. Add the basil leaves (but keep some for the presentation) and blend to a green paste.
  3. While processing, gradually add the olive oil and finally add the Parmesan cheese.
Finishing the dish
  1. Bring a pot of salted water to the boil and cook your tagliatelle al dente.
  2. Use the cooking time of the pasta to sauté your bacon strips.
  3. After about 8 to 10 minutes, the pasta should be done. Drain it and put it back in the pot to mix it with the pesto.
  4. Present the dish with some fresh basil leaves on top.
Notities

Gebruik dit veld voor wat je maar wil.

Deel dit Recept
Welkom bij WordPress. Dit is je eerste bericht. Pas het aan of verwijder het en start met bloggen.

Buffalo Chicken Wings

Buffalo Chicken Wings

Occasion Barbeque

Ingredients

  • 2kg Kippenvleugels (Borrelpootjes van de Sligro/Hanos)
  • 1 tablespoon Paprikapoeder (Gerookt)
  • 1 pinch Cayennepeper

Buffalo saus

  • 75ml Tabasco
  • 100g Boter
  • 1½ tablespoon Wittewijn azijn
  • 1 pinch Cayennepeper
  • 1 teaspoon Knoflookpoeder
  • 1 teaspoon Worcestersaus

Note

Lekker met blauwe kaas dip [gmc_recipe 851]

Directions

Step 1
Bereid de BBQ voor op indirect grillen, temperatuur ±160° C
Bufallo saus
Step 2
Rooster de kippen vleugels in 35 minuten gaar en een mooie geroosterde kleur hebben.

Kip Spiesjes

Kip spiesjes

Serves 4
Prep time 2 hours
Cook time 30 minutes
Total time 2 hours, 30 minutes
Occasion Barbeque
From book Smokey Goodness

Ingredients

  • 800g Kippendijen

Marinade

  • 2 pieces Limoen
  • 2 pieces Jalapeñopeper (fijn gesnipperd)
  • 3 cloves Knoflook (fijn gehakt)
  • 3 tablespoons Koriander (fijn gehakt)
  • 3 tablespoons Honing
  • 1 tablespoon Bruine basterdsuiker
  • 1 tablespoon Zout
  • 1½ teaspoon Chipotleflakes
  • 1 teaspoon Paprikapoeder (gerookt)
  • ½ teaspoon Komijn (gemalen)
  • 3 tablespoons Zonnebloem olie

Note

Als lunch met geroosterde pita's en ananassalsa.

Directions

Step 1
Meng de ingrediënten voor de marinade.
Step 2
Snijd de kippendijen in stukjes en meng deze met de marinade. Laat minimaal 1½ uur marineren

Spare Ribs

Spare Ribs

Ingredients

  • 4 pieces Spare rib
  • 2 tablespoons Mosterd (gele Amerikaanse (mild & zoet))
  • 8 tablespoons Piggy Mix BBQ Kruiden
  • 300ml Smokey's Pig's Spray
  • 200g Coleslaw (Louisiana)
  • 200ml Smokey's original BBQ Saus

Directions

Step 1
Ontvlies de spare ribs: Steek de steel van een theelepel tussen het (long)vlies en het bot op de achterzijde van het rack. Wrik heen en weer zodat het vlies loskomt vervolgens trek je het vlies er geheel af met je handen.

Pulled Pork

Pulled Pork

Ingredients

  • 2,5-3kg Procureur

Injectie

  • 100ml Appelsap
  • 60ml Appelazijn
  • 40ml Honing
  • 30ml Worcester saus
  • 1 tablespoon Zeezout
  • 1 tablespoon Uienpoeder

Lak saus

  • 120ml BBQ Saus (Sweet & Smokey BBQ Saus)
  • 2 tablespoons Appelazijn
  • 2 tablespoons Honing

Eind saus

  • 120ml Vleesvocht (uit het aluminium folie)
  • 120ml Appelsap
  • 3 tablespoons Bruine basterd suiker
  • 2 tablespoons Worcester saus

Note

Lekker op een kaiser broodje met coleslaw.

Directions

Injectie
Step 1
Mix alle ingrediënten tot alle zout is opgelost.
Lak saus
Step 2
Meng de ingrediënten in een klein pannetje en breng zachtjes aan de kook.
Het Vlees
Step 3
Snijd de grote stukken vet van het vlees af, deze beperken de opname van de rub.
Injecteer het vlees om de 5 cm met ongeveer 28 ml injectie vloeistof.
Bestrooi het vlees rijkelijk met een rub (bijvoorbeeld Southern Succor BBQ Rub) en pak het in plastic folie in.
Laat een nachtje rusten in de koelkast.

Southern Succor Pork Rub

Ingredients

  • 4 tablespoons Rietsuiker (ruwe)
  • 2 tablespoons Zeezout
  • 2 teaspoons Mosterpoeder
  • 1 teaspoon Cayennepeper
  • 4 tablespoons Zwarte peper (gemalen)
  • 4 tablespoons Paprika poeder

Note

Past goed bij varkensvlees, van pulled pork tot varkenshaas.

Directions

Step 1
Alle ingrediënten goed mengen.

Southern Succor Pork Rub

Southern Succor Pork Rub

Ingredients

  • 4 tablespoons Rietsuiker (ruwe)
  • 2 tablespoons Zeezout
  • 2 teaspoons Mosterpoeder
  • 1 teaspoon Cayennepeper
  • 4 tablespoons Zwarte peper (gemalen)
  • 4 tablespoons Paprika poeder

Note

Past goed bij varkensvlees, van pulled pork tot varkenshaas.

Directions

Step 1
Alle ingrediënten goed mengen.

Hete Pepers

shu-defScoville Heat Unit
De schaal van Scoville geeft de scherpte van chilipepers aan in de eenheid SHU. De scherpte wordt bepaald door de concentratie capsaïcine.

shu-schaal

  1. Groene peper
    Als pittige rode pepers nog niet rood zijn, zijn ze groen en wat milder van smaak. Ze hebben een heel licht, enigszins bitter smaakje.
    SHU: 7
  2. Groene Jalapeño
    De jalapeño is lastig te drogen door zijn dikke laag vruchtvlees, maar ideaal voor bijvoorbeeld chipotle. Verse jalapeño’s zijn relatief mild.
    SHU: 5
  3. Madame-Jeanette groen
    De groene variant van de madame-jeanette is meer crispy dan de gele. De smaak is, afgezien van de scherpte, als tropisch fruit.
    SHU: 9
  4. Madame-Jeanette geel
    Deze frommelige, gele chilipeper is nauw verwant aan de habanero en net zo heet. Het fruitige aroma is echter veel sterker.
    SHU: 9
  5. Madame-Jeanette rood
    Naast zijn intense scherpte herbergt deze peper een fruitige toon. Leg hem gesneden in honing en hij krijgt een aangename exotische smaak.
    SHU: 9
  6. Rode Peper
    Het pikantst zijn de zaadlijsten, het is een misverstand dat de zaadjes zelf voor de scherpte zorgen. Deze pepers zijn kruidig van smaak.
    SHU: 7

pepers

Blauwe Kaas Dip

Blauwe Kaas Dip

From book Smokey Goodness

Ingredients

  • 75g Mayonaise
  • 75g Zure room
  • 75g Blauwe kaas (verkruimeld)
  • 1½ teaspoon Bieslook (fijn gesneden)
  • 40ml Karnemelk

Note

Lekker met (pittige) kipvleugeltjes & rauwkost (wortel, selderij).

Directions

Step 1
Roer alle ingrediënten goed door elkaar. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout.