Demo Recept

Gebruik dat zoals bij gewone berichten. Je recept zal automatisch ingevoegd worden aan het einde van dit bericht, of waar je de shortcode plaatst:

Recept Afdrukken
Demo Recept
Dit moet zowat het beste demo recept zijn dat ik ooit heb gezien. Ik zou dit wil elke dag kunnen eten.
Tag Main Dish
Keuken Italian
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Fresh Pesto
Tag Main Dish
Keuken Italian
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Fresh Pesto
Instructies
Fresh Pesto (you can make this in advance)
  1. We'll be using a food processor to make the pesto. Put the garlic, pine kernels and some salt in there and process briefly.
  2. Add the basil leaves (but keep some for the presentation) and blend to a green paste.
  3. While processing, gradually add the olive oil and finally add the Parmesan cheese.
Finishing the dish
  1. Bring a pot of salted water to the boil and cook your tagliatelle al dente.
  2. Use the cooking time of the pasta to sauté your bacon strips.
  3. After about 8 to 10 minutes, the pasta should be done. Drain it and put it back in the pot to mix it with the pesto.
  4. Present the dish with some fresh basil leaves on top.
Notities

Gebruik dit veld voor wat je maar wil.

Deel dit Recept

Deze tekst verschijnt onder je recept.

Buffalo Chicken Wings

Buffalo Chicken Wings

Gelegenheid Barbeque

Ingrediënten

  • 2kg Kippenvleugels (Borrelpootjes van de Sligro/Hanos)
  • 1 eetlepel Paprikapoeder (Gerookt)
  • 1 mespunt Cayennepeper

Buffalo saus

  • 75ml Tabasco
  • 100g Boter
  • 1½ eetlepel Wittewijn azijn
  • 1 mespunt Cayennepeper
  • 1 theelepel Knoflookpoeder
  • 1 theelepel Worcestersaus

Notitie

Lekker met blauwe kaas dip [gmc_recipe 851]

Instructies

Stap 1
Bereid de BBQ voor op indirect grillen, temperatuur ±160° C
Bufallo saus
Stap 2
Rooster de kippen vleugels in 35 minuten gaar en een mooie geroosterde kleur hebben.

Kip Spiesjes

Kip spiesjes

Porties 4
Bereidingstijd 2 uren
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 2 uren, 30 minuten
Gelegenheid Barbeque
Uit boek Smokey Goodness

Ingrediënten

  • 800g Kippendijen

Marinade

  • 2 stukken Limoen
  • 2 stukken Jalapeñopeper (fijn gesnipperd)
  • 3 tenen Knoflook (fijn gehakt)
  • 3 eetlepels Koriander (fijn gehakt)
  • 3 eetlepels Honing
  • 1 eetlepel Bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel Zout
  • 1½ theelepel Chipotleflakes
  • 1 theelepel Paprikapoeder (gerookt)
  • ½ theelepel Komijn (gemalen)
  • 3 eetlepels Zonnebloem olie

Notitie

Als lunch met geroosterde pita's en ananassalsa.

Instructies

Stap 1
Meng de ingrediënten voor de marinade.
Stap 2
Snijd de kippendijen in stukjes en meng deze met de marinade. Laat minimaal 1½ uur marineren

Spare Ribs

Spare Ribs

Ingrediënten

  • 4 stukken Spare rib
  • 2 eetlepels Mosterd (gele Amerikaanse (mild & zoet))
  • 8 eetlepels Piggy Mix BBQ Kruiden
  • 300ml Smokey's Pig's Spray
  • 200g Coleslaw (Louisiana)
  • 200ml Smokey's original BBQ Saus

Instructies

Stap 1
Ontvlies de spare ribs: Steek de steel van een theelepel tussen het (long)vlies en het bot op de achterzijde van het rack. Wrik heen en weer zodat het vlies loskomt vervolgens trek je het vlies er geheel af met je handen.

Pulled Pork

Pulled Pork

Ingrediënten

  • 2,5-3kg Procureur

Injectie

  • 100ml Appelsap
  • 60ml Appelazijn
  • 40ml Honing
  • 30ml Worcester saus
  • 1 eetlepel Zeezout
  • 1 eetlepel Uienpoeder

Lak saus

  • 120ml BBQ Saus (Sweet & Smokey BBQ Saus)
  • 2 eetlepels Appelazijn
  • 2 eetlepels Honing

Eind saus

  • 120ml Vleesvocht (uit het aluminium folie)
  • 120ml Appelsap
  • 3 eetlepels Bruine basterd suiker
  • 2 eetlepels Worcester saus

Notitie

Lekker op een kaiser broodje met coleslaw.

Instructies

Injectie
Stap 1
Mix alle ingrediënten tot alle zout is opgelost.
Lak saus
Stap 2
Meng de ingrediënten in een klein pannetje en breng zachtjes aan de kook.
Het Vlees
Stap 3
Snijd de grote stukken vet van het vlees af, deze beperken de opname van de rub.
Injecteer het vlees om de 5 cm met ongeveer 28 ml injectie vloeistof.
Bestrooi het vlees rijkelijk met een rub (bijvoorbeeld Southern Succor BBQ Rub) en pak het in plastic folie in.
Laat een nachtje rusten in de koelkast.

Southern Succor Pork Rub

Ingrediënten

  • 4 eetlepels Rietsuiker (ruwe)
  • 2 eetlepels Zeezout
  • 2 theelepels Mosterpoeder
  • 1 theelepel Cayennepeper
  • 4 eetlepels Zwarte peper (gemalen)
  • 4 eetlepels Paprika poeder

Notitie

Past goed bij varkensvlees, van pulled pork tot varkenshaas.

Instructies

Stap 1
Alle ingrediënten goed mengen.

Hete Pepers

shu-defScoville Heat Unit
De schaal van Scoville geeft de scherpte van chilipepers aan in de eenheid SHU. De scherpte wordt bepaald door de concentratie capsaïcine.

shu-schaal

  1. Groene peper
    Als pittige rode pepers nog niet rood zijn, zijn ze groen en wat milder van smaak. Ze hebben een heel licht, enigszins bitter smaakje.
    SHU: 7
  2. Groene Jalapeño
    De jalapeño is lastig te drogen door zijn dikke laag vruchtvlees, maar ideaal voor bijvoorbeeld chipotle. Verse jalapeño’s zijn relatief mild.
    SHU: 5
  3. Madame-Jeanette groen
    De groene variant van de madame-jeanette is meer crispy dan de gele. De smaak is, afgezien van de scherpte, als tropisch fruit.
    SHU: 9
  4. Madame-Jeanette geel
    Deze frommelige, gele chilipeper is nauw verwant aan de habanero en net zo heet. Het fruitige aroma is echter veel sterker.
    SHU: 9
  5. Madame-Jeanette rood
    Naast zijn intense scherpte herbergt deze peper een fruitige toon. Leg hem gesneden in honing en hij krijgt een aangename exotische smaak.
    SHU: 9
  6. Rode Peper
    Het pikantst zijn de zaadlijsten, het is een misverstand dat de zaadjes zelf voor de scherpte zorgen. Deze pepers zijn kruidig van smaak.
    SHU: 7

pepers